Λαυράκι στο φούρνο

 

thganites_giagias



Λαυρακι στο φουρνο

 

Σχολείο Σιβιτανιδειος Σχολη 
1ο ΕΠΑΛ Καλλιθέας
Εκπαιδευτικοί Σταματακη Φλωρα
Μαθητές Στολαί Μαρινελα 

 

Περιγραφή:
Τα υλικα που χρειαζομαστε: 
1 λαυρακι 
3 ντοματινια
1 ματσο μαιντανο
3-4 σπαραγκια 
1 κρεμμυδι
αλατι-πιπερι-ελαιλαδο

Για την σαλτσα ψαριου:
τα κοκαλα του ψαριου
1 καροτο
1κρεμμυδι
1πρασο
1/2 ποτηρι του κρασιου λευκο κρασι
10gr βουτυρο

Για την σως:
1 μαιντανο 
100gr κουκουναρι
100gr παρμεζανα 120gr περιπου* ελαιολαδο

Εκτελεση:
Κθαριζουμε το ψαρι και υστερα το φιλεταρουμε και στη συνεχεια το μαριναρουμε με ελαιλολαδο αλατι πιπερι και μαιντανο για 30' περιπου.
Μετα απο τα 30' το σωταρουμε στο τηγανι ώσπου να πάρει ένα ομοιόμορφο χρυσόξανθο χρώμα και το τελειωνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 190 βαθμους για 3'.
Ταυτοχρονα καθαριζουμε τα σπαραγκια και τα βαζουμε σε βρασμενο και αλατισμενο νερο για 4' και οταν τα βγαλουμε τα βαζουμε σε παγακια για να μην χασουν το χρωμα και τα θρεπτικα συστατικα,στη συνεχεια βαζουμε και τα κομμενα(στα τεσσερα) ντοματινια στο φουνο με αλατι πιπερι και ελαιλολαδο για 12' στους 190 βαθμους.
Σαλτσα ψαριου:
Σε μια κατσαρολα βαζουμε το ελαιολαδο το χοντροκομμενο καροτο-κρεμμυδι-το πρασο- και τα κοκαλα του ψαριου ολα μαζι για να τα σωταρουμε υστερα το σβηνουμε με το λευκο κρασι για να μην μας ξυνιση περιμενουμε να εξατμιστη το κρασι,υστερα προσθετουμε το νερο τα αφηνουμε να βρασουν και οταν το νερο φτασει τα 3/4 το σουρωνουμε και ο ζωμος που μας εμεινε τον βαζουμε σε ενα μικρο κατσαρολακι το δενουμε με το βουτυρο,στο τελος προσθετουμε αλατι-πιπερι.

Σως:
Βαζουμε στο μπλεντερ το κουκουναρι την τριμενη παρμεζανα το μαιντανο και το ελαιλαδο.
*την ποσοτητα στο ελαιολαδο την καθοριζεται με το ματι.

Ιδού το αποτέλεσμα :   

images/stories/gen_tv/DIATROFH/LAYRAKI%20FOYRNOY.jpg

 

 

 

Διαβάστηκε 3893 φορές