Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ (2019-2020)

2ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Οπτικοακουστικής Δημιουργίας

LOGO ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

 

«Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ»

Η ημερομηνία υποβολής για τις μαθητικές δημιουργίες παρατείνεται έως τις 30/06/2020.

Οι δημιουργίες θα υποβάλλονται στο ψηφιακό αποθετήριο μαθητικών δημιουργιών «Φωτόδεντρο i-create»

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Αρχείο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. διοργανώνουν το 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Ελλάδας και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η αξιοποίηση και χρήση των οπτικοακουστικών τεκμηρίων του Αρχείου της ΕΡΤ στη δημιουργία μαθητικών ταινιών μικρού μήκους ώστε να αναδειχθεί η οπτικοακουστική μας κληρονομιά με τη ματιά των νεότερων γενεών.

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση έχει αναπτύξει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην υποστήριξη της οπτικοακουστικής παιδείας, της εκπαιδευτικής τεχνολογίας και καινοτομίας τα τελευταία 40 χρόνια. Ξεκινώντας το 1977 από την ΕΡΤ και συνεχίζοντας από το 1981 στο Υπουργείο Παιδείας, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση στοχεύει στην παραγωγή, προβολή και διάθεση τηλεοπτικών και διαδικτυακών προγραμμάτων για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλες τις βαθμίδες.

Η ανάπτυξη και διείσδυση των νέων τεχνολογιών στο σύγχρονο κοινωνικό και εκπαιδευτικό περιβάλλον, όπου το σχολείο δεν καταναλώνει απλώς, αλλά δημιουργεί περιεχόμενο, κινητοποίησε την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, ώστε να συναντήσει τη νέα ψηφιακή γενιά, στους δικούς της χώρους και να γίνει μέρος της κοινότητάς της. Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση μπαίνει στην ψηφιακή εποχή και συνδέεται με τη στρατηγική του Υπουργείου για την ψηφιακή εκπαίδευση. Στόχος είναι η επικοινωνία με το νεανικό κοινό μεταβαίνοντας από τα παραδοσιακά μέσα στην ψηφιακή εποχή, όπου ο καθένας γίνεται Μέσο.

Το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης [ΕΡΤ Α.Ε.] διαχειρίζεται περισσότερα από 1.000.000 τεκμήρια, στα οποία έχουν καταγραφεί τα σημαντικότερα ιστορικά, κοινωνικά και πολιτιστικά γεγονότα της Ελλάδας από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Στόχος του Αρχείου της ΕΡΤ είναι η διάσωση, διατήρηση και διάχυση στην κοινωνία των πολύτιμων αυτών αρχείων, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Μέσα από το διαδικτυακό τόπο του Αρχείου της: http://archive.ert.gr/, το περιεχόμενο του οποίου διαρκώς εμπλουτίζεται και ανανεώνεται εφαρμόζοντας όλες τις σύγχρονες ποιοτικές και τεχνικές προδιαγραφές, η ΕΡΤ διασφαλίζει την καλύτερη πρόσβαση των πολιτών στον πολύτιμο αυτό εθνικό οπτικοακουστικό πλούτο.

Στόχος της συγκεκριμένης πρότασης - πρωτοβουλίας είναι να προβληθεί το οπτικοακουστικό περιεχόμενο της ΕΡΤ ως ένα επιπλέον δυναμικό μαθησιακό εργαλείο για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Για περισσότερες πληροφορίες και όρους συμμετοχής δείτε εδώ

Για τη φόρμα συμμετοχής στον διαγωνισμό δείτε εδώ

Μετά την συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής θα σας αποσταλούν οδηγίες για την πρόσβαση και λήψη του οπτικοακουστικού υλικού από το "Αρχείο της ΕΡΤ"