Δημιουργούμε με όλα τα χρώματα - Παίζουμε με όλα τα παιχνίδια

olaTaPaidia Megalh

 Παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι 22 Απριλίου 2018

«Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθητικής Δημιουργίας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) και της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης»

 «Δημιουργούμε με όλα τα χρώματα - Παίζουμε με όλα τα παιχνίδια»

 

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διοργανώνουν τον Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με τίτλο «Δημιουργούμε με όλα τα χρώματα - Παίζουμε με όλα τα παιχνίδια» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες των Νηπιαγωγείων της χώρας.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/ μαθητριών και η ενεργοποίησή τους στο ζήτημα της ισότητας των φύλων μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων έργων με θέμα τη σημασία των παιχνιδιών ως προς την παραγωγή, αναπαραγωγή και εμπέδωση των έμφυλων ρόλων και ανισοτήτων. Το παιχνίδι αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ο παιδαγωγικός του ρόλος είναι αναμφίβολα ζωτικός παράγοντας για την ανάπτυξη των παιδιών και τον τρόπο πρόσληψης, οργάνωσης και ερμηνείας του κόσμου. Στόχος του διαγωνισμού είναι να κατανοηθεί ότι η έμφυλη διάκριση των παιχνιδιών ενισχύει και παγιώνει τις έμφυλες διχοτομήσεις, τους ιεραρχημένους κοινωνικούς ρόλους και την ανάγκη πλήρωσης των ρόλων αυτών. Παράλληλα να αναδειχθεί η σημασία των έμφυλων στερεοτύπων ως προς τον σχεδιασμό και την εμπορία των παιχνιδιών και συνακόλουθα στην επιλογή και τον τρόπο χρήσης τους.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το συννημένο αρχείο.

Για την έγκριση του διαγωνισμού δείτε εδώ.

Για την φόρμα συμμετοχής στον διαγωνισμό δείτε εδώ.

Για την απόφαση συγκρότησης και ορισμού των μελών της άμισθης κριτικής επιτροπής του  διαγωνισμού δείτε εδώ

Βοηθητικό Υλικό για τον διαγωνισμό.