Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2017”

 2017 300x189

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μαζί με την  Επιστημονική Εταιρεία “Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο” και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού συνδιοργανώνουν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού  “Κάν’ το ν΄ ακουστεί 2017”, με θέμα: “Ητέχνη της επικοινωνίας”. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου.

Τα μέσα αλλάζουν, μα ο σκοπός παραμένει: η επικοινωνία είναι βασική ανθρώπινη ανάγκη, πηγή ζωής και χαράς, είναι κίνητρο δημιουργίας και προϋπόθεση συνεργασίας και προόδου. Σας καλούμε σε ένα κυνήγι του θησαυρού της επικοινωνίας, σε ένα ταξίδι στα μονοπάτια της επικοινωνιακής τέχνης με σύμμαχο το ραδιόφωνο, μέσα από 8 θεματικές ενότητες, σχετικές με τον ήχο και την επικοινωνία. Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι:

  • Ραδιοφωνικό μήνυμα, μέχρι 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα
  • Πρωτότυπο Τραγούδι, μέχρι 3 λεπτά

Τα σχολεία που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή πρέπει να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στο European School Radio μέσω της πλατφόρμας www.europeanschoolradio.eu. Οι συμμετοχές θα υποβληθούν στην ιστοσελίδα του European School Radio. Η υποβολή των συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί από 10 Ιανουαρίου – 10 Φεβρουαρίου 2017.

Θα δοθούν πέντε (5) βραβεία συνολικά:

  • Βραβείο καλύτερου ραδιοφωνικού μηνύματος σε σχολείο Πρωτοβάθμιας
  • Βραβείο καλύτερου ραδιοφωνικού μηνύματος σε σχολείο Δευτεροβάθμιας.
  • Βραβείο καλύτερου τραγουδιού σε σχολείο Πρωτοβάθμιας.
  • Βραβείο καλύτερου τραγουδιού σε σχολείο Δευτεροβάθμιας.
  • Βραβείο των ακροατών του ΕSR.

Θα δοθούν ειδικές διακρίσεις για κάθε βαθμίδα, τις οποίες θα αποφασίσουν κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης οι Κριτικές Επιτροπές.  Όλες οι συμμετοχές, ανεξάρτητα από την ενδεχόμενη βράβευσή τους στον διαγωνισμό,  θα λάβουν  βεβαίωση συμμετοχής.

Η ανακοίνωση και βράβευση των νικητών θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου 2017 στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό μπορείτε να επικοινωνείτε: στο forum  http://europeanschoolradio.eu/4fest/cont/ ή στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και για την Κύπρο, στο τηλ. 00357 22402300.